گلایه اسطوره عکاسی جنگ از مسئولین: فکری به حال جانبازان کنید
رضا برجی مستندساز و جانباز که هر از چند گاهی برای روند درمان به بیمارستان میرود از جانبازانی سخن گفت که شرایط مالی مناسبی ندارند تا مراحل درمان خود را طی کنند.
رضا برجی مستندساز و جانباز که هر از چند گاهی برای روند درمان به بیمارستان میرود از جانبازانی سخن گفت که شرایط مالی مناسبی ندارند تا مراحل درمان خود را طی کنند.
عکاس و مستندساز جنگ گفت: چند سال پیش، وقتی به بوسنی رفتم، متوجه شدم نفوذ امریکا به شدت افزایش یافته است در حالیکه کشور بوسنی به لحاظ استراتژیک، چندان اهمیتی ندارد و این برایم جای سوال داشت.
«رضا برجی» به دلیل تشدید عارضه شیمیایی و موج گرفتگی در بیمارستان بستری شد.
کارگردان مستند «سواحل اشک و زیتون» با اشاره به این مطلب که مستندسازی بحران در جشنواره های مختلف داخلی جایی ندارد، گفت: در ایران سالانه جشنواره های رنگارنگ با نام های مختلف برگزار می شود اما تولیداتی از این دست جایگاهی در هیچ یک از این جشنواره ها ندارند.
مستندساز بحران همیشه به عنوان یک دردسر دیده میشود چرا که مستندساز بحران ممکن است مجروح، کشته، بازداشت و یا به گروگان گرفته شود و خیلی از افراد ترجیح میدهند آن مستندساز نرود تا این اتفاقات هم رخ ندهد و این دید وجود ندارد که مستندساز میتواند چشم سیاستگذار باشد چرا که در خیلی از مکانها اطلاعات میدانی نداریم
در 35 سالی که از انقلاب اسلامی میگذرد حتی فیلمهایی ساخته نشده است که جنایتهای رژیم شاه را به تصویر بکشد، چه برسد به تصویر کشیدن جنایات آمریکا. رژیم پهلوی نوکر غربیها بود و جنایات زیادی انجام داد.
این مستند درباره جنگ چهار ساله در بوسنی و مقایسهای بین شرایط فعلی بوسنی و گذشته این کشور است. همچنین در این مستند مروری بر خاطرات مبارزان بوسنی از جنگ و آنچه بر مسلمانان این کشور گذشته است، دارم.
عکسهای استخراج اجساد شهدای این فاجعه جنجال بسیاری در دنیا بهپا کرد. من و وحید فرجی تنها عکاسان ایرانی بودیم که توانستیم از این فاجعه انسانی عکاسی کنیم و این با همه دردناکیاش برای من، یکی از افتخارات زندگیام محسوب میشود؛ اینکه در آن زمان در قانا بودم و توانستم عکسهای این فاجعه را برای قضاوت مردم جهان و آیندگان ماندگار کنم.