پناهیان: موسیقی میتواند عامل سبکبالی روح شود
«علیرضا پناهیان» بیان نمود: افرادی که اهل موسیقی هستند همانند آنهایی که اهل قرآن هسند میتوانند موسیقی را عامل سبک بالی روح خود قرار بدهند.
«علیرضا پناهیان» بیان نمود: افرادی که اهل موسیقی هستند همانند آنهایی که اهل قرآن هسند میتوانند موسیقی را عامل سبک بالی روح خود قرار بدهند.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست اندرکاران همایش ملّی «فقه هنر» که در تاریخ ۲۱ دی ۱۳۹۴ برگزار شده بود، منتشر شد.
نمایشگاه نقاشیهای عاشورایی «حسن روح الامین» در ایام محرم بهانه ای شد تا سراغش برویم و از حال و هوای هنرمندانه اش بپرسیم.
امروزه به برکت انقلاب اسلامی و جریان های وسیعی که در حال رخ دادن در سراسر جهان است و شهدایی که در عرصه های گوناگون از جمله شهدای علمی تقدیم انقلاب می شود می بینیم که با حجم گسترده ای از سوژه و مضمون های ناب مواجه هستیم.
جمال شورجه، فیلمساز، گفت: سلحشور هنر را برای دین میخواهد و میگوید هنر بدون دین ارزشی ندارد. او پرچمدار سینمای قرآنی است.
در چهاردهمین همایش «عمری با قرآن»، مجید مجیدی کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» در رشته هنر قرآنی مورد تجلیل قرار میگیرد.
ابراهیم فیاض گفت: ما بحران فکری و ظهور و بیان عقیده داریم. اگر انقلابی هنری در ایران رخ ندهد، در آینده با رسانههای موجود این بحران بیشتر میشود.
کارگردان سریال «یوسف پیامبر(ع)» گفت: فیلم سینمایی «خدایان و پادشاهان» ساخته جدید ریدلی اسکات، یک فیلم دینی نیست و حتی میتوان آن را فیلمی ضددینی معرفی کرد.
رحیم پور ازغدی در بخشی از سخنرانی خود با موضوع «داستان کوتاه» گفت: دوستانی را دیدهام که میگویند ذات رمان، اومانیستی است، شعر ذاتش شیطانی است، سیاست ذاتش پستی است و ذات اقتصاد هم شرارت است. این حرفها را از کجا میآورید؟ این ذاتبازیها در نهایت همه عرصهها را به دشمنان انبیا تقدیم میکند.
هشتمین شماره از نشریه «سینما انقلاب» به بررسی اراء سینمایی حضرت امام خامنه ای مد ظله العالی پرداخت.
وقتی سینما انسانی باشد می تواند دینی باشد، انقلابی هم باشد.اگر سینما عمیق تر شود جذاب تر می شود. بعد دیگر مردم فیلم های دیگر را حوصله نمیکنند نگاه کنند. به سراغ فیلمهای سطحی و ضعیف نمیروند و سینمای دینی مخاطبش را پیدا میکند، اگر به مفاهیم با دیدی عمیق پرداخته شود. وقتی مردم سرگرم تر می شوند پول بیشتری می دهند. و بازگشت سرمایه به سینمای دینی هم اتفاق میافتد.
میرشکاک گفت: تلویزیون را که راحتتر از سینما میتوان دینی کرد؛ چرا نمیخواهیم تلویزیون دینی باشد و همواره از سینمای دینی حرف میزنیم؟ محال است معیشت و فضای تنفسیمان دنیوی باشد و رسانه و سینمامان دینی بشود.
امروزِ آنها حساسیت روی فرهنگ است و نمونه جدیدی از نسلکشی را در حوزه فرهنگ اجرایی میکنند؛ اما ذبح ابنا و حفظ بنات در این زمان و به صورت فرهنگی چیست؟ در این زمان به این معنا که هر کسی در فرهنگ آنها دچار استحاله شود از دید آنها همان نساء فرهنگی است و آن را حفظ میکنند و هر کسی دچار این استحاله نشود مثل همان ابناء آنها را ذبح می کند و از بین میبرند.
ما کی مخالفت کردیم با تجدد، با مراتب تجدد مظاهر تجدد وقتی که از اروپا پایش را در شرق گذاشت خصوصا در ایران، مرکز چیزی که باید از آن استفاده تمدن بکنند ما را به توحش کشانده است. سینما یکی از مظاهر تمدن است که باید در خدمت این مردم، در خدمت تربیت این مردم باشد.
حمید عجمی، جایگاه قرآن کریم در هنر ایران زمین را بسیار ویژه و ستودنی عنوان کرد و گفت:بسیاری از کشورها از نظر هنرهای آسمانی قابل قیاس با کشور ما نیستند، چون هنر ما شهودی است.
هنر دينى عدالت را در جامعه به صورت يك ارزش معرفى مىكند؛ ولو شما هيچ اسمى از دين و هيچ آيهاى از قرآن و هيچ حديثى در باب عدالت در خلال هنرتان نياوريد.
در آستانه افتتاحیه دومین دوره تخصصی آموزش فیلمسازی موسسه شهید آوینی مراسمی با حضور حجتالاسلام پناهیان در سالن همایش سیدالشهداء برگزار شد.
یک دانشمند یا فیلسوف وقتی فکر می کند جزیره ای فکر نمی کند و در بستر شرایط تاریخی و اجتماعی قرار دارد. دانشمند یا هنرمند مجبور به شرایط نیست و اختیار او در تفکرش هم حضور دارد. بنابراین فلسفه هم یک پدیده جبری نیست و همین است که فلسفه های مختلف را توجیه می کند. هنر هم دقیقا همینطور است و یک جوشش مستقل جزیره ای یا یک جوشش جبری و دیالکتیکی در درون انسان نیست.
می گویند هنر به ارزشی و ضدارزشی تقسیم نمی شود و هنرمند ارزشی و غیرارزشی هم نداریم. یا این حرف بی معنا است و یا شرک و توحید با هم مساوی هستند. یکی کردن اینها کاسبی است.
لازم است اهل دین درک هنری و اجتماعی خود را افزایش دهند و با زبان هنر آشنا شوند، افرادی که در سینمای ما هستند، تمرین میکنند تا زبان دین و انقلاب را یاد بگیرند
رئیس بسیج مستضعفین گفت: اگر امروز برادران سلحشور در خط مقدم جهاد فرهنگی کشور هستند؛ نتیجه تربیت مادر گرامیشان است.
در مسیر حرکت به سوی سالار شهیدان، انسان رفتاری متضاد با خودخواهی و خودپرستی میبیند، انسان در این مسیر به جای خودخواهی، فقط ایثار و دیگرخواهی میبیند… ایثاری که ما در مسیر پیادهروی اربعین مشاهده کردیم، یادآور ایثار دوران دفاع مقدس و همچنین دوران انقلاب بود.
رضایت به آنچه که هست و قناعت به وضع موجود، هنر را می کُشد و ریشه ی آن را می خشکاند. کسی که از وضعش راضی است هنرمند نمی شود. نارضایتی، یعنی بیشتر و بهتر خواستن، سنگ اول ساختمان هنر است.