اگر جریان روشنفکری نمونهای همانند سلحشور دارد، معرفی کند/ سلحشور به روایت جلیلی، قاسمی و پناهیان
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار گفت: در صد سال گذشته چه کسی توانسته است به اندازه فرجالله سلحشور برای هنر ایرانی مخاطب جهانی جذب کند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار گفت: در صد سال گذشته چه کسی توانسته است به اندازه فرجالله سلحشور برای هنر ایرانی مخاطب جهانی جذب کند.
وحید جلیلی میگوید: طرف از کن و اسکار و برلین و همه دولتهای جهان سفارش فیلم میگیرد بعد به جمهوری اسلامی و نظام مردمسالاری دینی که میرسد میگوید «من از شما سفارش نمیگیرم، این خلاف شرافت هنرمندی است!»
شب گذشته وحید جلیلی به برنامه شهر فرنگ شبکه خبر آمد و از جشنواره مردمی عمار، رابطه دولت و سینما حرف زد و البته انتقادهایش به وضعیت فیلمسازی سینمای ایران را مطرح کرد. لینک...
کانون های فرهنگی مساجد نیز قاعدتاً با گستره وسیعی که در کل کشور دارند و با نیروهای علاقمند و داوطلبشان میتوانند سهم خوبی در این عرصه داشته باشند.
جلیلی در نشست خبری ششمین جشنواره عمار، به سه محور حرکت جدید این جشنواره اشاره کرد و گفت: محور نخست پیوست اجتماعی هنر انقلاب، محور دوم پیوست اقتصادی هنر انقلاب و محور سوم حضور هرچه بیشتر در حوزه بین الملل است.
نشست خبری ششمین جشنواره مردمی عمار صبح امروز با حضور نادر طالبزاده و وحید جلیلی در حسینیه هنر برگزار و از پوستر این دوره از جشنواره رونمایی شد.
اولین نشست خبری جشنواره عمار، روز جمعه، در جمع اهالی رسانه و با حضور وحید جلیلی و نادر طالب زاده برگزار میشود.
وحید جلیلی در یادداشتی در روزنامه شهرآرا مشهد پیرامون سفر هیات فرانسوی به مشهد سخن گفته است و آنها را دعوت کرده به تماشای نمایش شهدای غواص بنشینند.
او به خیلیها یاد داده که در فرهنگ باید خط شکنی کرد؛ قرار نیست برند و نامی از تو باقی بماند و برای آن برند و نام و حتی برای هزینههایت در مسیر فرهنگ نگران باشی بلکه باید تنها کار خوب را آغاز کنی و الگوی کار خوب را نشان بدهی.
خیلی از کسانی هم که در این ماجرا دخیلاند شاید خودشان صرفاً بحث را تکنیکی و استراتژیک میبینند. چنین عمقی برای قضیه، نمیبینند. “آقا یک مسئله ساده سیاسی است، یک مذاکرهای صورت ميدهیم مثلاً، یک چیزی می دهیم، یک چیزی می گیریم”. ولی بسیاری از کسانی که دارند قضایا را چه در خارج و چه در داخل دنبال میکنند، دقیقا هدف ایدئولوژیک و فرهنگی دارند. اینها دلشان برای لبخند موگرینی ده برابر لبخند ظریف غنج می زند.
وحید جلیلی در شب شعر «حماسه گوهر شاد» خبر خوشی برای شاعران داشت.
جلیلی در «شب شعر حماسه گوهرشاد» گفت: شب نیمه رمضان رهبری از شهرستان ادب نام بردند و این مطلب بسیار مهمی است. امیدوارم نقش تاریخی خود را به درستی انجام دهیم و مطمئنا هیچ سلاحی همچون سلاح هنر نیست و اگر موشکها را بتوانند با ترفندهایی محدود کنند این سلاح شما محدود شدنی نیست و قدرت جمهوری اسلامی را نشان خواهد داد.
ما نیازمند نگاه هنری آنهم «هنر طبیعی» به این موضوع هستیم. اگر در هر شهری از شهرهای متمدن جهان اینچنین کشتار و فاجعهای اتفاق افتاده بود و در یک روز چنین جنایتی میشد، آنهم بر سر یک مسئله فرهنگی، مسلماً بعد از ٨٠ سال بهاندازه یک موزه، اثر هنری درباره این اتفاق وجود داشت. اما الان در کل مشهد یک تابلوی نقاشی یا یک نمایشنامه موفق یا یک رمان درباره واقعه گوهرشاد نیست. بایکوت عجیب نسبت به این واقعة بسیار مهم، جای تعجب دارد.
جلیلی گفت: نهضت مقاومت فرهنگی ملت ایران در سالهای دهه دوم قرن جاری، بطور بالقوه قابلیت ایجاد یک ژانر مستقل در فضاهای آکادمیک، هنری و رسانهای دارد.
شب گذشته اهالی جبهه فرهنگی انقلاب در ششمین همایش خود در حسینیه هنر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گرد هم آمدند. این همایش هرساله همراه با افطاری، سخنرانی، شعرخوانی و… برگزار می گردد.
باید قصههای واقعی مانند آنچه در مکتبالرقیه(س) و توسط بانوان مشهدی برای پشتیبانی از رزمندگان در جنگ تحمیلی انجام میشد به عنوان خوراک به سینمای کشور داده شود تا ضمن نجات سینما از وضعیت موجود، هدایتگر نسلهای آینده باشد.
اینجا فیلمساز مشهور و حرفهای برای ساخت یک فیلم داستانی راجع به انرژی هستهای مجبور میشود سه بار بازیگر نقش اولش را عوض کند. هنرپیشهها تهدید میشوند …! در همان سالهایی که رضایینژادها و روشنها جانشان را کف دست گرفتهاند و به خط شلمچه زدهاند، سینماگرهای ما حتی حاضر نیستند برای یک وام قرضالحسنه هم تا اهواز بروند. چون لیلی با آنها نیست؟ یا آنها با لیلی نیستند؟
وحید جلیلی گفت: احمدی سخا هنرمند مستضعفین بود چرا که «ما میتوانیم» شعار مستضعفین است. مستکبرین حرفشان این است که شما نمیتوانید اما مستضعفین میگویند ما میتوانیم. اما شیاطینی میخواهند سد پیشرفت ما بشوند و این مستکبرین فرعونصفت هوادارانی دارند که در حال حاضر با آنها در یک جنگ واقعی و فرهنگی هستیم.
و این حالا، سخاست که سخن می گوید به تیغ هنر…بیست سال پس از ترکتازی تکنوکرات ها , سراب سازندگی را فرو کشیده بود بیابان بیگانه پرستی و خودباختگی. و سر بر کرده بود سروستان آزادگی و عدالتخواهی. روشن شده بود دیده ی امت به روشن ها و شهریاری ها :” ما می توانیم”!
مواظب باشید جشنواره فیلم عمار برای ما بت نشود و خیال نکنیم که هرچه ما در این جشنواره انجام بدهیم همین تکلیف ما است. دست اندرکاران جشنواره همواره و هر لحظه باید نسبت خودشان را با فضای اجتماعی و فرهنگی و فضای به روز جهانی بسنجند و ببینند کجا ایستاده اند.عمار یک حرکت و نهضت است نه یک دستگاه تشکیلاتی.
امروز اگر ما سوالاتی را مطرح میکنیم به بعضیها بر میخورد. برادری به من میگفت تقوا پیشیه کنید و ما را نقد نکنید. نقد نکردن بیتقوایی است،اگر ما سوال نکنیم که در روایت فتح، حوزه هنری و سازمان سینمایی چه میگذرد بیتقوایی است. اینها را آقای خاموشی و مومنی شریف باید جواب دهند. آیا در جنگ نرم اولویت ما فیلمی مانند طبقه حساس است؟
آیین اختتامیه سومین «هماندیشی سینمای انقلاب اسلامی» شب گذشته در مجموعه ورزشی شهدای انقلاب واقع در سرچشمه با حضور برخی چهرههای هنری برگزار شد.
اگر از جنگ نرم حرف میزنیم که اکنون در حساسترین برههها قرار گرفته است بدانیم که جنگ نرم بدون دادگاه صحرایی جفنگ هم نیست چه برسد به جنگ. شاید همه فکر میکنند حرفهای ما تند است و افراطی عمل میکنیم در صورتیکه این واقعیت که فیلمسازان ضد انقلاب با میلیاردها پول دولت فیلمی علیه نظام میسازند واقعیتی افراطی است.