قزوه: صفارزاده گفت تا فقر هست جایزهای نخواهم گرفت
۱۱ آبان, ۱۳۹۴
نشست رسانهای سومین جایزه علمی و ادبی دکتر طاهره صفارزاده با حضور شخصیتهایی همچون علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، جلال صفارزاده برادر طاهره صفارزاده، رضا اسماعیلی دبیر کنگره و علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری صبح امروز ۱۱ آبان ماه برگزار شد.
قزوه: صفارزاده از موسسان حوزه هنری بود
علیرضا قزوه در رابطه با برگزاری کنگره علمی و ادبی این شاعر گفت: حوزه هنری با وجود تنگناها و مشکلاتی که در زمینه بودجه با آن مواجه است چنین برنامهای را برگزار میکند؛ چرا که مرحوم صفارزاده از موسسان این نهاد انقلابی بوده و جزو نخستین کسانی است که اندیشه تشکیل حوزه هنری را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: ایشان زندگی بی تکلفی داشته و علیرغم داشتههای زیادشان از دنیا دل کنده و انسان وارستهای بودند. در خاطرم هست که دکتر اسعدی مسئول برگزاری برنامه چهرههای ماندگار من را مسئول کردند تا به ایشان اطلاع دهم که قرار است مورد تجلیل واقع شوند و جایزهای دریافت کنند و ایشان هم گفتند: «تا فقر در جامعه هست نمیتوانم چنین جوایزی را دریافت کنم.»
شخصیت صفارزاده شخصیت ملی و فراملی است
قزوه با اشاره به اینکه در حال حاضر مقبره مرحوم صفارزاده در زیرزمینی واقع در امامزاده صالح قرار گرفته است عنوان کرد: این زیرزمین بیشتر اوقات بسته است و تنها عصر پنج شنبهها باز میشود؛ در حالی که قبر مرحوم صفارزاده باید در حیاط امامزاده میبود تا مردم در بالینش بیایند و فاتحه بخوانند. شأن صفارزاده این نبوده که در زیرزمین این امامزاده تدفین شوند. کسانی در این مکان به خاک سپرده شدهاند به لحاظ مالی و دنیایی بودجه های خوبی داشتهاند. اما شخصیت صفارزاده شخصیت ملی و فراملی است و ایشان در برههای حتی به عنوان بانوی برگزیده آسیا و اقیانوسیه انتخاب شده بودهاند و قرآن را به بهترین شکل به زبان انگلیسی ترجمه کردهاند.
وی همچنین گفت: سیرجان شهر زندهای است و حق خانواده صفارزاده است که پیکر آن مرحوم را به این شهر منتقل کنند و معتقدم واقع شدن مقبره مرحوم صفارزاده در این شهر باعث اعتبار سیرجان میشود.
وی ادامه داد: شخصیتهای برجسته کشورمان باید پس از فوت در زادگاهشان تدفین شوند تا استانهای کشورمان از حضور آنها اعتبار بیشتری کسب کنند.
وی در پایان سخنانش گفت: واحد تجسمی حوزه هنری نیز در راستای ارج نهادن به مقام علمی، فرهنگی و ادبی صفارزاده، تلاش دارد که تندیس این بانوی شاعر را تا پایان امسال تهیه و آماده کند.
اسماعیلی: صفارزاده به معتای واقعی کلمه شاعر بود
رضا اسماعیلی دبیر سومین جایزه ادبی-علمی دکتر طاهره صفارزاده در سخنانی با اشاره به اینکه در آستانه هشتمین سال درگذشت طاهره صفارزاده به سر میبریم، گفت: در بسیاری از کشورهای جهان نام و آوازه صفارزاده پیچیده است و پایاننامههای زیادی در باب شخصیت فرهنگی و ادبی ایشان به رشته تحریر در آمده است.
وی ادامه داد: ایشان به معنای واقعی کلمه شاعرند و از آگاهی و شعور اسلامی و انسانی بهرهمند بودهاند و تلاش داشتند تا بین عشق و عقل پیوند برقرار کنند.
جزئیات سومین کنگره علمی ادبی طاهره صفارزاده
اسماعیلی درباره سومین کنگره علمی ادبی طاهره صفارزاده گفت: در مراسم امسال در سه بخش شعر، مقالات و پژوهشهای فرهنگی و بانوی فرهنگی فراخوان را اعلام کردیم. در بخش شعر سه برگزیده خواهیم داشت و در بخش مقالات نیز دو برگزیده معرفی خواهد شد و همچنین در آستانه برگزاری این کنگره و در قالب نشستی با حضور کارشناسان بانوی فرهنگی سال نیز انتخاب و در مراسم اختتامیه معرفی خواهد شد.
این شاعر کشورمان با اشاره به استقبال از سومین جایزه مرحوم صفارزاده گفت: در این دوره بیش از ۱۵۰ قطعه شعر ارسال شده و ۲۵ مقاله پژوهشی و علمی ارزنده به دست ما رسیده است و ۸پایاننامه قابل تامل نیز دریافت کرده ایم. البته در طول سه سال گذشته حدود ۳۰ پایان نامه به دست ما رسیده که تلاش داریم تا برگزیدهای از این پایان نامهها را در چند جلد توسط انتشارات سوره مهر به چاپ برسانیم.
دبیر سومین کنگره علمی و ادبی مرحوم صفارزاده گفت: کتاب «در ستایش بیداری» نیز در این دوره از کنگره به چاپ دوم رسیده و در ۲۰۰ صفحه توسط انتشارات سوره مهر به بازار کتاب عرضه میشود. همچنین در اختتامیه این دوره کنگره به همت علیرضا قزوه شاعران و ادبای خارجی نیز که با آثار صفارزاده آشنا هستند حضور خواهند داشت.
وی درباره دیگر بخشهای مراسم گفت: کلیپ جدیدی از زندگی مرحوم صفارزاده به همت مختار شکریپور تولید شده که در مراسم اختتامیه به نمایش در میآید و همچنین کتاب «شناختنامه مرحوم صفارزاده» به مخاطبان عرضه خواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه مراسم اختتامیه جایزه علمی و ادبی مرحوم طاهره صفارزاده سه شنبه ۱۹ آبان ماه در سالن سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد، گفت: صفارزاده به گردن همه ما حق دارد و شخصیتی است که بدون تکلف و ادعا کار خود را به انجام رساند و هدفش صید ماهی دنیا نبود.
داوودی: صفارزاده با دلسوزیهای مادرانه جریان شعر انقلاب را رهبری کرد
علی داوودی، مدیر دفتر شعر حوزه هنری، نیز در این مراسم با بیان اینکه صفارزاده یکی از نامهای برجسته در تاریخ شعر انقلاب است، گفت: ایشان در شکل گیری هنر و شعر انقلاب تاثیرگذار بوده است و به عنوان یک زن با دغدغهها و دلسوزیهای مادرانه جریان شعر انقلاب را رهبری کردند.
وی افزود: مرحوم صفارزاده نگاه دینی در شعر را بسط و گسترش دادهاند و شاعران نوپای نسل انقلاب را تربیت کردهاند. ایشان با جریانهای نوی ادبی آشنا بودهاند و در عین حال تحصیلات عالیه داشتهاند و علاوه بر شعر و شاعری از اندیشه بزرگی بهرهمند بودهاند.
داوودی خاطرنشان کرد: آنچه ما را به عنوان شاگردان و فرزندان ایشان در شعر وامدارشان میکند شخصیت معلمی مرحوم صفارزاده است. جا دارد هر سال به یادشان مراسم باشکوهی برگزار شود تا شخصیت برجسته فرهنگی و ادبی ایشان معرفی شود.
درخواست برادر طاهره صفارزاده برای انتقال پیکر خواهرش به سیرجان
جلال صفارزاده برادر مرحوم طاهره صفارزاده در نشست خبری سومین جایزه علمی – ادبی این شاعر کشورمان که دوشنبه ۱۱ آبانماه در حوزه هنری برگزار شد، ضمن قدردانی از مرکز آفرینش های ادبی اظهار کرد: از آقای قزوه و همکارانشان برای اینکه نام مرحوم صفارزاده را زنده نگاه می دارند تشکر میکنم.
صفارزاده گفت: ۱۰ شهریور امسال به امامزاده صالح برای زیارت قبر خواهرم رفتم که دیدم خانم دیگری در طبقه بالایی قبر ایشان و بدون اطلاع به ما تدفین شده است و با پیگیری هایی که انجام دادم مسئول امامزاده نیز از این ماجرا ابراز بیاطلاعی کرد. هم اکنون درخواست کردهام که پیکر خواهرم را تحویل من بدهند تا در زادگاهش سیرجان دفن کنم.
وی با اشاره به اینکه کتابهای مرحوم طاهره صفارزاده به سیرجان منتقل شده است، گفت: کتابهای ایشان در اداره ارشاد سیرجان نگهداری می شود تا کتابخانه و مرکز فرهنگی به نام خواهرم راهاندازی شود.